Yazım Kuralları

Makalenizi herhangi bir formata uygun olarak 250 kelimeyi aşmayan özet, giriş, materyal ve yöntem, bulgular ve sonuç ve tartışma  bölümlerini içerecek şekilde hazırlayabilirsiniz. Ana başlık altındaki başlıkları italik ve ana başlıktan daha küçük formatta hazırlayınız. Yayına kabul edilen çalışmalar daha sonra dergi mizampaj ekibimiz tarafından formata göre düzenlenmektedir. Referansları metin içinde üç yazara kadar tüm yazarların isimleri (Özdemir, Metin ve Erinç, 2019) üç yazardan fazla olması durumunda ise vd. (Özdemir vd. 2019) şeklinde kısaltılarak sunulmalıdır. Referanslar bölümünde ise aşağıdaki örneklere göre düzenleyebilirsiniz. Ayrıca referansları önceki sayıda basılan makaleleri inceleyerek düzenleyebilirsiniz. Derginin yazım formatı iki sütun şeklinde olduğu için Tablo ve Figürlerin formata uygun olarak düzenlenmesi zorlaşmaktadır. Bu nedenle büyük veya çok uzun tabloları EK (Appendix) olarak referansların altında sunabilirsiniz. 

Yetim B, Erigüç G. 2019. Sağlık çalışanlarında duygusal emek ile ilgili yapılan çalışmalara yönelik bir inceleme. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 19(2), 225-240

Sağlık Bakanlığı 2020 Sağlık İstatistikleri Yıllığı, https://dosyasb.saglik.gov.tr/Eklenti/43399,siy2020-tur-26052022pdf.pdf?0 Erişim: 12.02.2023.

Aşkın H. 2014. Mesleğe adanmışlık, örgütsel sadakat ve işten ayrılma niyeti arasındaki ilişkinin incelenmesi: sağlık çalışanları üzerine bir araştırma, Yüksek Lisans Tezi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Gaziantep, Türkiye.

Hochschild A.R.1983. The Managed Hearth: Commercialization of Human Feeling, Berkeley: University of California Press.